Monday, 30 January 2017

Cara Mudah Login Sistem Shaklee Untuk New Member

Welcome to Shaklee Family bagi yang baru mendaftarkan diri. Kebiasaannya kalau upline sudah registerkan keahlian, ia masih dikira pre-Active selagi kita tidak login ke dalam sistem Shaklee. Nak tahu cara-cara untuk login sistem dengan mudah tak?? Jangan lupa teruskan membaca ya !!


Langkah 1

Pada ruangan browse, taip www.shaklee.com.my
Jangan silap ye sebab ada je yang silap masuk website,  terjah obersi punya Shaklee website sebab tak taip my.  hehehe

Langkah 2

Klik pada Distributor Login.


Langkah 3

Masukkan Login ID iaitu No ID anda. Password pula akan dihantar oleh Shaklee melalui SMS dan Email. Sebenarnya boleh je terus ke website www.shaklee2u.com.my. Tapi saje je nak bawak korang tengok front page Shaklee Malaysia Website. Lepas dah keyin ID dan password, klik submit.

Untuk yang first time login, lepas korang submit akan keluar page untuk korang sahkan yang korang setuju dengan peraturan dalam menjalankan bisnes Shaklee. Sorry tak dapat nak tunjuk sebab saya bukan first time login. Huhuhu. Jadi kalau keluar page tu, klik je agree... senang.


Langkah 4

Ok... part ni paling penting. Dalam banyak-banyak menu tu, korang explore dulu My Account. Pastikan detail yang telah di key in upline semuanya betul. Kalau ada masalah, silalah hubungi upline memasing ye.

Lepas tu barulah korang tengok satu persatu menu yang terdapat pada website tu. Ringkasan setiap menu ada di bawah.

Geneology = Untuk melihat point (uv / guv )
Shopping = Untuk membuat pesanan
History Order = Untuk lihat rekod pesanan lalu
Bonus = Untuk lihat simulasi bonus
Enrollment = Untuk daftar ahli baru
Resource Center = Untuk mengetahui info terkini

Nak Shopping... Macam mana ??


Langkah 5

Langkah seterusnya kalau nak order barang, klik shopping. Lepas tu akan keluar Online Ordering Agreement dan klik agree. Akan muncul paparan macam gambar di atas, so masukkanlah alamat oderan itu. klik Confirm.


Langkah 6

Lepas tu akan keluar paparan macam ni. Lihat menu sebelah kiri. Explore segala produk Shaklee kat situ. Boleh juga dapatkan senarai harga pada Price List. 

Kalau nak beli, boleh pilih produk dan klik Add to Shopping Cart

Langkah 7

Senarai produk yang dah dipilih boleh nampak dalam bahagian ni. Kalau tak jadi produk pilihan tu, boleh klik Cancel. Kalau nak terus bershopping sakan, boleh Klik Continue to Order, kalau cukup sudah boleh klik Submit.

Bagi yang pertama kali nak aktifkan akaun, lihat pada Total UV is (dalam kotak), kalau nilai UV kat situ kurang 200uv so yuran keahlian akan dikenakan dan korang kena beli kit awal-awal, tetapi kalau nilai UV di situ melebihi 200uv, keahlian anda adalah percuma. Kalau keahlian percuma, automatik akan ada pilihan kit pada bahagian bawah produk.


Langkah 8

Sekarang masuk bab payment. Pastikan ada online Credit Card atau Debit Card. Tiga yang atas tu biasanya yang Shaklee beri. So kalau takde, klik lah pilihan terakhir tu dan klik Confirm your payment method. 

Yang first time buat pembelian, akan ada menu untuk korang isi detail kad yang korang guna, selanjutnye ikut je arahan yang diberikan.

So... macam mana..harap membantu dan memudahkan pemahaman korang ye.. Terima kasih :)

No comments:

Post a Comment