Monday, 5 December 2016

Tips Kawal Kolesterol Dengan Mudah


Nak jaga kesihatan ni tak susah pun. Tips paling mudah... JAGA PEMAKANAN, sebab kesihatan bermula dari pemakanan. Kalau pemakanan kita seimbang dan terkawal, insyaAllah kesihatan pun akan terjaga (Siapa tak setuju sila komen :) )

Saya pun takut nak cek kolesterol. Pernah cek, alhamdulillah masih dalam tahap yang terkawal lah.. (Boleh bantai makan... ekekekek). Memang agak gerun bila melibatkan bab-bab kesihatan ni. Keadaan dalam tubuh kita tak nampak, elok ke, rosak ke.... setakat buat pemeriksaan kesihatan biasa belum tentu mampu mengambarkan kesihatan tubuh secara menyeluruh. Tu yang seram bila nak buat medical check up.

Masalah kolesterol tinggi, sesiapa sahaja boleh mengalami. Paling bahaya pada si kurus. Kenapa? Sebab si kurus mungkin punya kolesterol tinggi berbanding si comel montel. 'Hati-hati' kata Amira Othman. So hari ni nak share tips kurangkan kolesterol dalam makanan harian yang mungkin membantu sesetengah golongan yang mengalami masalah kolesterol tinggi. Ingat.... jangan 'Keliru' kata Ruth Sahanaya... kolesterol bukan dari tumbuhan, jadi kawal pemakanan berunsur daging untuk masalah kolesterol tau!!!  

Tips Kurangkan Kolesterol Dalam Darah




1. Kurangkan makanan bergoreng, coklat, kek dan biskut
2. Makan lebih sayur-sayuran dan buah-buahan.
3. Pilih makanan kekacang dan daging berikut ;
Boleh ; Ayam, Ikan, Kacang, Soya
Elak ; Burger, sosej, daging, lembu
4. Kurangkan makan kuning telur dan telur ikan
5. Pilih makanan tenusu (dairy products) rendah lemak
6. Kurangkan pengambilan jenis-jenis kerang-kerangan, udang dan organ dalaman
7. Gunakan minyak sayur-sayuran



Tips Penyediaan Makanan Untuk Elak Mengalami Masalah Kolesterol Tinggi



1. Buang kulit dan lemak yang terdapat pada ayam dan daging sebelum di masak

2. Kurangkan minyak dalam masakan

3. Rebus, kukus, singgang, panggang

4. Amalkan ulam-ulaman

5. Gantikan santan dengan susu kurang lemak semasa menyediakan makanan.

Ok tak tips ni?? 
Harap-harap dapat membantu walaupun sikit.
Saya suka nak suggest SET KOLESTEROL Shaklee tau untuk langkah pencegahan masalah kolesterol tinggi ni!!! Set lengkap yang berupaya mengawal tahap kolesterol. Kurang sikit rasa risau bila ada set lengkap macam ni... Nak tau maklumat lengkap tentang set ni tak?? Haaa.... semua dah ada kat bawah, baca ye.... jangan malas membaca tau.. RUGI !!!!

  

Vivix

Resveratrol dalam VIVIX membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hipertensi) melalui beberapa mekanisma. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah. Resveratrol turut dikenalpasti untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hipertensi berlaku. Resveratrol juga bertindak di dalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan dan hormon.

Omega Guard

Menurunkan kadar kolesterol dalam darah. Omega Guard bertindak sehingga ke lapisan membran untuk membuang plak yang terdapat pada salur darah. 

Phytocol

Bertindak sebagai 'Cholesterol Blocker'. Kolesterol akan segera dihalang dari memasuki salur darah melalui pengambilan Phytocol

Garlic Plus

Merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah. Secara tradisinya bawang putih digunakan dalam membantu peredaran darah yang baik.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9802e8b631921383a4b9426bbae4a531
 Jom beli Set Lengkap Kolesterol Secara Online


Keistimewaan yang diberikan kepada pelanggan The Beauty Of You

✔️ Konsultasi secara PERCUMA
✔️ Penghantaran secara cash on delivery (cod) secara PERCUMA (Sekitar Labuan)
✔️ Kos pengeposan secara PERCUMA (Seluruh Malaysia)
✔️ Tips pengambilan vitamin yang BETUL
✔️ Jadual pemakanan vitamin diberikan
✔️ Pemantauan tahap kesihatan secara berkala

Berminat dengan semua di atas?
Hubungi saya, PENGEDAR SHAKLEE LABUAN untuk maklumat lanjut berkaitan produk yang dicari.

No comments:

Post a Comment