Sunday, 11 September 2016

#TsunamiShaklee ; Guna Semula Botol dan Kotak Shaklee

Jangan kata cuma isi dalam je berguna, sampai ke botol boleh di kitar semula. Kalau kita tanam botol shaklee ni, dalam tempoh beberapa tahun kalau digali semua kita takkan jumpa balik botol yang ditanam. Kemana perginya ye?

Botol nya yang juga bersifat organik dan akan terurai bersama-sama tanah. Ehhh green technology lah ni.... Bahan yang tidak mencemarkan alam sekitar. Sama pula macam tema Reka Cipta SPM 2016/ 2017.

Disebabkan ESP yang paling kerap dibeli, so botolnya dah banyak. Ada juga bagi pada orang sebab nak guna letak rempah ratus katanya. Kat rumah buat bekas simpan makanan jika beli yang jenis repack utk kucing gebu gebas ni (Eddy = Edward, Jack = Jacob) uuhhhhh.....besar Sungguhlah pengaruh Twilight Saga ni.. Dan Miki... Tapi semua kami panggil Dora The Explorer sempena nama mak dorang.


Nampak tak si Miki intai makanan dalam botol ESP.... Nak curik lah tewwww !!

Masih belum cukup percaya Shaklee sangat organik?

Selain itu, botol dan kotak Shaklee saya gunakan untuk kegunaan lain macam simpan duit sales (sementara belum bank in), simpan buku-buku dan guna semula untuk pengeposan barang lain.

 Pos barang customer

 Simpan buku-buku Supermom dalam kotak

 Dalam kotak ada kotak

 Masih diperlukan walaupun kosong, untuk beraksi depan kamera :)

 Duit jualan

Suami pun sama-sama guna semula terutama kotak Shaklee. Kebiasaannya dia packing barang-barang keretalah. So, banyak juga jasa kotak dan botol-botol ni walaupun banyak dah dibuang sebab tiada tempat penyimpanan. Gila banyak nak simpan kalau dah consume Shaklee since 2013

No comments:

Post a Comment